Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Σχέδια από την πρόσφατη δουλειά της εκθέτει η Ελένη Θεοφύλακτου
στο Πνευματικό Κέντρο Σαμοθράκης
από τις 19 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου 2015.
Αφηρημένες και πιο συγκεκριμένες, διατυπώσεις από την τελευταία πενταετία μια
ελεύθερη προσέγγιση σε ποιήματα της Κικής Δημουλά καθώς και εικαστικά αγγίγματα στην αλληλογραφία της Έμιλυ Ντίκινσον  πάνω στην ποίηση της οποία δουλεύει για την επόμενη της έκθεση τον Νοέμβριο στην Αθήνα.
Μικρά έργα διαστάσεων Α4 με διάφορα υλικά κυρίως πάνω σε χαρτί.
Η έκθεση εγκαινιάζεται την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 8.00 μμ 
και θα διαρκέσει για 20 ημέρες.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινά: 11.00-14.00 και
εδικά στις 20, 21,22 Ιουλίου  και  20.00 -22.00

Η Ελένη Θεοφυλάκτου τελείωσε τη Δραματική Σχολή της Ρ. Πατεράκη το 1986 και την Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. το 1991. Έζησε ένα χρόνο στο Λονδίνο (2001-2002) ολοκληρώνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στη ζωγραφική και τις οπτικές θεωρίες στο University of East London. Έχει διδάξει στη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ. Εργάζεται ως καθηγήτρια εικαστικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. 
Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλαδα και στο εξωτερικο. Συμμετείχε σε residencies και ανταλλαγές καλλιτεχνών στην Ολλανδία, Φιλανδία, Γαλλία, Σεβία και Τουρκία. Λόγω των θεατρικών σπουδών της, πολλές φορές έχει διατυπώσει τον καλλιτεχνικό της προβληματισμό και με άλλα εκφραστικά μέσα πέραν του ορίου της ζωγραφικής επιφάνειας με performance και video διασκευάζοντας τρόπον τινά την ωμότητα των πραγμάτων. Συνθήματα παραφρασμένα ή εικονοκλαστικά σχόλια συχνά χρησιμοποιούνται από την Θεοφυλάκτου ως παραπλανητικές παγίδες ή για να αποσπάσουν την προσοχή από την εικόνα. Στην πρόσφατη ερευνητική της δουλειά η καλλιτέχνης, διαλύει μέρη της εικόνας χωρίς τακτ, δεν θέλει να μαγέψει με το παραμύθι της εικόνας, αλλά με τη μαγεία που ούτως ή άλλως η ζωγραφική φέρει από μόνη της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

pdf

Πίσω στην κορυφή της σελίδας

Grab this Widget